Aiheittain

maanantai 4. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Neljäs luukku

Tonttu Tohvelo oli herännyt aikaisin, sillä hän oli luvannut aloittaa veturin lämmityksen, jotta se olisi matkavalmis heti aamusta. Eilinen hiillos oli vielä tallessa, joten puut syttyivät hyvin. Hän tarkasti veden ja lisäsi sitä hieman. Sovitusti tulivat Tonttu Kotitonttu, Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori jo ennen seitsemää.

Kunnantalon kello sai juuri ja juuri lyötyä seitsemän lyönti, kun paikalle rinsivät Millisentti Mitta, Anni Suopayrtti, Anniina ja Aukustiina Manteli. Nyt oli koko miehistö valmiina, kuten junakin. "Minne suunnataan ensin": kysyi Tonttu Tohvelo.

Tonttu Kotitonttu kaivoi kirjeen taskustaan ja ilmoitti: " Ensimmäinen pysähdys on Hämeenlinnassa, sieltä matka jatkuu Turun rautieasemalle, jossa on lyhyt pysähdys ja laivalla yli Ruotsiin ja siellä on pysähdys Arlandan lentokentän kupeessa, josta matka jatkuu Gävleen, joss on lyhyt pysähdys." Simeon Sinivuori rämähti nauruun ja Valtteri Vaara sanoi: "Vieläköhän se olkipukki on tallella kun sinne asti ehditään." Tämä aiheutti yleisen naurunremakan.

Tonttu Kotitonttu joutui tekemään töitä, että päästiin eteenpäin ja kalautti kepillä veturin kylkeen, jotta saisi taas puheenvuoron. Kun väki rauhoittui, niin hän jatkoi: "Seuraava pysähdys onkin sitten Kilpisjärvellä ja sieltä pysähtymättä Tonttulaan. Perillä ollaan noin kello kuusitoista." Millisentti Mitta pisti kädet lanteille, kuten tapansa oli ja sanoi napakasti: "Nyt vipinää tallukkaisiin, jos takaisin ajoissa ehditään."

Vaikka ei tuossa aikaa mennyt kuin vartti, niin porukka ryhtyi tuumasta toimeen ja kello oli vain 7.20, kun juna lähti liikkeelle. Iltapäivällä saavuttiin Hämeenlinnaan, jos kyytiin astui luonnollisesti linnantonttu Benjamin Kaukokatse yhdessä puolisonsa Berthan kanssa. Heidän lisäkseen junaan nousi Hattulan kirkon tonttu Bertil Jaarli yhdessä puolisonsa Margareetan kanssa. Tämän lyhyen pysähdyksen jälkeen, matka jatkui kohti Turkua. Millisentti Mitta aloitti tarjoulun heti ja tarjosi kahvia ja torttuja. Koska Kaukokatseet olivat tuttuja entuudestaan, niin tyttöjen ja vieraiden välillä syntyi paljon puhetta.

Turun rautatieasemalla oli seuraava pydähdys ja kyytiin nousivat presidentin linnan kansliatonttu E. P. Leimasin, Kultarannasta Aurora Strand, Turun tuomiokirkosta Wihtori Wäkevä ja puoliso Veera ja Turussa vierailulla ollut Tampereen raatihuoneen tonttu Raami Rotwalli. Seuraavaksi sukellettiin laivan uumeniin, jossa laivatontut ohjasivat vieraat huoneisiinsa. Heille tarjoittiin illallinen ja hyvin pian tämän jälkeen olivat jo unten mailla. Tonttu Tohvelo kun oli noussut aikaisin, niin nukahti välittömästi.

Ketä tulee huomenna kyytiin. Se selviää, kun aukeaa viides luukku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti