Aiheittain

torstai 7. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Seitsemäs luukku

Juhla jatkui puheilla ja ensimmäisenä E.P. Leimasin, joka toi tervehdyksen eduskunnasta ja onnitteli Tonttulan kylää ja sen väkeä. Aurora Strand toi Kultarannan terveiset ja lausui: "Tämä päivä on arvokas sekä Tonttulalle, että Suomelle. Mitä suurimmat onnentoivotukset." Aplodit olivat valtavat molemmille puhujille.

Tämän jälkeen oli tauko ohjelmassa, toisin sanoen vapaata seurustelua, sillä olihan juhlaan saapunut paljon sukulaisia ja ystäviä. Kunnantalon sauna oli vapaassa käytössä ja moni sitä käyttikin. Juhlasalin sivulla olevalle pöydälle tuotiin erilaisia naposteltavia, niin suolaista kuin makeaa ja tietenkin booli. Myös lapset oli huomioitu ja heille oli oma booli tehty ja asetettu sen verran matalalle, että lapset siihen hyvin ylettyivät.

Iltasella juhla jatkui kunniamerkkien jaolla. E.P. Leimasin ja Aurora Strand kiinnittivät kunniamerkkejä useisiin rintapieliin. Ensimmäinen meni Tonttu Sammalrikolle ansiokkaasta työstä terveydenhoitajana, mutta myös yrittituntemuksesta. Toisena kunniamerkin sai Tonttu Manteli. Viimeisenä oli vuorossa Tonttu Tuikitärkeä, joka esitti kiitokset saadusta kunnianosoituksesta.

Tämän jälkeen oli vuorossa näytelmä, joka kertoi muutaman vanhan tonttu-ukon kalareissusta, josta ei tilanteita puuttunut. Tonttu Ikirouta oli todella elementissään ja sai väen nauramaan vedet silmissä ja vatsaansa pidellen. Näytelmän jälkeen alkoi tanssi ja luonnollisesti sen aloitti Tonttu ja Tontturouva Tuikitärkeä. Parin pyörähdyksen jälkeen he viittoivat muut lattialle. Tanssin, musiikin, syötävän, juttelun ja juotavan lomassa vierähti nopeasti aika aamun tunneille.

Tonttu Tohvelo heräsi myöhään, sillä olihan hän tanssinut pitkään. Puuron syötyään hän lähti koulua kohden ja sen rukasalissa oli vielä useita vieraita aamiaisella ja moni haukotteli vielä leveästi. Puheensorina oli melkoinen yhä, sillä monta tarinaa oli vielä kerrottavana.

Kunnantalon sauna oli edelleen käytettävissä. Vierailijat olivat siirtyneet ryhmiin ja paljon oli asioita pohdittavana. Päivällinen tarjottiin koululla ja palaverit jatkuivat. Iltasella moni tonttu vetäytyi hyvissä ajoissa nukkumaan. Tonttu Tohvelo näiden etujoukoissa, sillä junan piti olla lähtövalmis aamu kymmeneltä.

Mitä huomenna? Se selviää, kun aukeaa kahdeksas luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti