Aiheittain

perjantai 29. joulukuuta 2017

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Kulunut vuosi on ollut tietyllä tapaa katastrofaalinen ja toisaalta siinä on ollut sekalainen kokoelma huumoria, joka kattaa lähes koko Winterin värikartan. Täten on hyvä aika tehdä pieni kooste sopasta, jossa on kaikkea mahdollista ja kauhoja enemmän kuin tarpeeksi.

Tammikuu alkoi suurella taivastelulla Yhdysvaltojen presidentistä. Trump nähtiin lähes paholaisena ja puolet suomen polittikoista taivastelivat moista valintaa. Tosin suomalaisilla poliitikoilla ja medialla ei ollut valitettavasti äänioikeutta niissä vaaleissa, joten tällaista valintaa täytyi ruikuttaa palsta tolkulla.

Bernerin liikennekaaresta tuli liikenneympyrä, josta ei johda pois minkäänlainen väylä. Yksi, selkeä muutos oli suomalaisen, turvallisen taksin alasajo ja tiedän nyt omalta alueelta usean isännän lopettaneen toiminnan tai on lopettamassa ennen vapautusta. Toinen selkeä muutos on tuttu jo useilta vuosilta eli polttoaineen verotus, veron luonteinen käyttömaksu, dieselvero, jne nousevat eli tämä ei oikeastaan enää ylitä uutiskynnystä.

Vuoden alusta tuli lääkkeisiin 50 euron omavastuu, joka tarkoitti sitä, että lääkkeistä maksaa suuremman hinnan ja tämä näkyi köyhemmän väen lääkkeiden tinkimisenä. Montako liitännäissairautta joudutaan vuoden aikana tämän vuoksi hoitamaan. Monelle tuli myös yllätyksenä, että kaikki reseptilääkkeet eivät sisältyneet omavastuuseen.

Helmikuussa kolahti ikävästi, kun Kelalle oli siirtynyt toimeentulotuen hoito. Amerikkalaisilla on Superman, Heman ja repullinen muita sankareita, mutta meillä ei ole kuin yksi eli Vituiksmän. Tämä sankari kunnostautui Kelan toimissa erittäin hyvin ja monet jäivät odottamaan viikkoja päätöksestä. Toki myöhemmin myönnettiin, että väkeä oli liian vähän ja toiminnan suunnittelussakin oli puutteita, mutta tämä ei liene yllätys valtion ja kuntien ylläpitämässä toiminnassa.

Ensikerran tutustuin ajatushautomo Hattuun, joka innoissaan julisti, että jokaisen tulisi olla feministi. Luettuani toiminnasta, tuli välittömästi mieleen, että nyt olisi psykiatreilla töitä ja psykiatriaa opiskelevilla loistava mahdollisuus tutustua oikeisiin potilaisiin. Sittemmin tämä poiki Metoo kampanjan, joka oli todellinen ajojahti, sillä esille otettiin vuosikymmeniä vanhat jutut. Täten tuli taas todeksi todettua vanha vitsi eli mitä yhteistä on naisella, koiralla ja argeologilla. Vastaushan tähän on, että nainen haukkuu kuin koira ja jos ei löydy uutta, niin kaivaa vanhaa, kuten argeologi ja räksyttää jälleen. Itseäni hävettää suunnattomasti, että olen valkoinen heteronainen. Mietin myös, että kuinka moni noista metelöijistä on käyttänyt naisen vanhaa taktiikkaa eli reittä pitkin ylös.

Maaliskuussa puhutti kovasti valtionjohtajien sidonnaisuudet yhtiöissä ja erityisesti se, kuinka valtion hankitoja ohjaillaan kavereille, perheelle ja muille läheisille. Tämä on jatkunut pitkään ja myöhemmin ei tullut yllätyksenä, että Sauli Niinistön vaalibudjetista tulee vuorineuvostasolta.

Sitten olikin puolueiden nokkamiesten ja median aika taivastella taas, kun käytiin Hollannin parlamenttivaalit. Samaa rataa mentiin pitkin vuotta, kun yhä useammin voiton vei kansallismielinen puolue.

Huhtikuun suuri puheenaihe oli 2015 invaasion hylsyt ja sitä seuranneet palautukset. Tästä seurasi erityisen hilpeä esitys luterilaisen kirkon papilta Marjaana Toiviaiselta, joka uhkasi muuttaa Tansaaniaan, mutta lopulta meni pupu pöksyyn. Uhoa kyllä riitti. Tosin luterilainen kirkko on mennyt vihkimään sateenkaripareja ja luojan kiitos, en kuulu luterilaisiin, muutoin olisin eronnut jo ajat sitten Eskolan toilailuihin. Nyt ryhtyivät asianajajat kerryttämään tiliä oikaisuvaateilla, joka ruuhkautti myöhemmin oikeustoimielimet melkolailla tehokkaasti. Tämän seurauksena meillä notkuu porukkaa, jonka määrästä ei edes SuPolla ole harmainta hajua.

Toukokuussa esille nousi työttömien aktivointimalli, joka sai sitten siunauksen joulukuussa. Tämä poiki paljon kirjoituksia mediassa ja niissä arvosteltiin kovin mallia, sillä se koettiin rankaisuksi. Soppaa hämmensi vielä elämäntapatyöttömät, joita ei työnteko kiinnosta sitten pätkääkään. Joulukuussa tehtiin laille kumoava esitys, joka keräsi vaadittavat 50 000 allekirjoitusta kahdeksassa päivässä eli meni vain päivällä pidemmäksi kreationistien luomiskertomuksesta ja tämän sai aikaan vain ihmiset.

Kesäkuu olikin sitten mielenkiintoista teatteria, sillä Perussuomalaisten puheenjohto meni kerralla uusiksi ja sitä eivät hyvällä kaikki katsoneet ja perustettiin uuvattien ryhmä eli PS:n entiset ministerit saivat pitää salkkunsa ja Audin takapenkin. Saipa yksi vielä peräkontinkin ja selvisi huomautuksella vaikka laki sanookin hieman toista, mutta eihän se haittaa, kun salkut pitää saada pysymään haltioillaan ja hallitus kasassa luotetuilla hillotolppalaisilla. Kukaan ei suunnitellut etukäteen mitään, ainakaan omien sanojensa mukaan, mutta totuusseerumia ei vieläkään ole kehitetty kuin kirjallisuudessa.

Heinäkuussa oli eduskunta lomilla, joten tapahtumia siltä saralta vähän ja tätä voidaan pitää onnistuneena tilanteena suomalaisille. Kesä ei kyllä suosinut suomalaisia, sillä kesä oli poikkeuksellisen viileä ja sateinen. Mitä sitten olikin koko loppuvuosi ja satamamestarit kautta Suomen kehoittivat tarkastamaan veneet, sillä vesien pinnat olivat korkealla ja puatissa itsessään saattoi olla vettä.

Elokuussa sitten rysähti kunnolla. Paljastui ammoin eduskunnasta pudonneiden sopeutumiseläkkeiden väärinkäyttö, jolle kukaan ei stoppia saa. Tämä hämmästytti tavallista tallaajaa eli terve, koulutettu, työkykyinen, nuori edustaja saa sopeutumiseläkettä ja voi puuhastella jotain muuta ja lisäksi nauttia vielä osingoista ja muista etuuksista. Samaan aikaan myös tiedotettiin, että työkyvyttömyyseläkettä myönnetään yhä harvemmin. Se siitä tasa-arvosta.

Maailmalla on tapahtunut useita terrori-iskuja ja pääsimme myös osalliseksi islamilaisesta malliesimerkistä, kun Turussa marokkolainen, hylsyn saanut sitten pääti hieman toimia. Kaksi kuollutta ja muutama haavoittunut. Tähän kun lisätään vielä tulijoiden tekemät muut rikokset, niin melko syvällä ollaan. Tämä huipentui marraskuussa, jossa ulkomaan tuliainen tappoi oman lapsensa, kun avio-onni ruostui.

Lisäksi Isisin riveihin lähteneille tarjotaan ohituskaista sisäministeriön esityksestä, sillä he uskovat, että asunto ja toimeentulo parantavat radikalismin, kun palaavat taas Suomeen. Täytyy myöntää, että sisäministeriöllä on yhtä vahva usko kuin muinaisella nunnalla.

Syyskuussa Sipilä, sitten esitti pakolaiskiintiön nostoa, mutta eipä oltu vielä käsitelty edellistäkään invaasiota. Ainoa ongelma tässä on se, että me maksamme näiden olon täällä sekä sekalaisen kokoelman tyyppejä, jotka heitä hyysäävät. Tähän hommaan eivät riitä kymppitonnit eikä miljoonat, vaan homaan käytetään miljaritasolla rahaa ja samaan aikaan Suomen velkaantumisaste kipuaa yhä korkeammalle. Oikeusaste myös määritteli, että paperittomille eli niille jotka notkuvat täällä laittomasti, tulee antaa perustoimeentulo. Tässä perusteltiin perustuslakia, mutta kumma, kun tavallinen naurista jyrsivä kansalainen saa selittää kuin Ruuneperi, miksi talous tökkäsi. Se siitä yhdenvertaisuudesta.

Lokakuussa puhututti henkkarien uusinta ja itselle ei tullut yllätyksenä kaksi syytä. Ensimmäinen oli luonnollisesti lepakot, sun muut, jotka eivät tunne kotoisaksi omaa kroppaansa ja on suunnaton vääryys, että henkkareissa näkyy sukupuoli, jota nykyään saa käyttää. Toinen syy oli tulijoiden aalto, jossa suurimalla osalla ei ollut enää papereita tallessa, mutta älypuhelin ja merkkivaattet kyllä ja täten sen syntymäajan muistaminen toi ongelmia, kun piti vielä alaikäistä esittää. Täten 0101-alkuiset luvut alkaa loppua. Hei nopat on keksitty, jos ei häiskällä ole tietoa tai ei halua sitä ilmaista, niin arvotaan. Ei tämän pitäisi niin vaikeaa olla.

Sitten saatiin pieni ilouutinen eli rouva Jenni Haukio saa viimein lapsen Sauli Niinistön kanssa. Tosin ikäväkseni tulevasta pienokaisesta tehtiin vaalivauva. Jennin toiveeseen viimein vastattiin ja sitten alkaa panettelu. Hävetkää ihmiset, jotka moisen olette lausuneet tai edes ajatelleet.

Marraskuussa puhutti ruoka. Rasvaa, sokeria, ym. epätelveellistä ruokaa halutaan verottaa rajummin ja ohjata ihmisiä terveellisiin valintoihin. Tosin vähävarainen ei ajattele terveellisyyttä, vaan sitä mihin rahat riittää. Pekka Puskan toivotan tervetulleeksi joulupöytääni saamaan sekalaisen kokoelman kohtauksia. Tarjolla on näet suolasilakkaa, kinkkua silavalla, suolakurkkua, sienisalaattia (itse suolattu, joten prosentti taivaallinen), jne.

Kansalaisten oikeustaju oli myös kovalla koetuksella, kun oikeus päätti, että lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ei ollut raiskaus. Itselle tuli mieleen, että raiskauksesta voidaan puhua vain yli 16-vuotiaista eli suojarajan yläpuolella.

Joulukuu löikin sitten turpiin ja lujaa, sillä Helsinkin kaupunginvaltuusto hyväksyi paperittomien erityskohtelun eli heille tulee tarjota kaikki palvelut kysymättä. Samalla eduskunta hyväksyi aktiivityömallin, jossa tavallinen pottunokka saa lunta tupaa. Eikö laittomasti maassa olevien ole velvollisia olla aktiivisia? Ei, koska heidät on jo vuosikausia korotettu pylvään nokkaan. Hieman on oikeustaju taas kovilla syystä, että laittomasti maassa notkuja saa kaiken, mutta tavis saa selitellä ja aktivoitua pallonheittelyyn.

Sekalaisia hassutuksia ja painajaisia:
- Luterilainen pappi pisti itsensä jalkapuuhun, kun tuomiokapituli hieman murisi sateenkaarien vihkimisestä. Olisi poika pysynyt opissa, eikä ryhtynyt marttyriksi.
- Uuvatit saivat viimein itsensä puolueeksi, mutta kannattajia ei tuppaa löytymään. Sinisistä taitaa kuitenkin olla äänestyksen ykkösenä Fazerin valmiste.
- Kännykkäkuvaus on noussut nyt useasti otsikoihin ja ei todellakaan hyvällä. Tämä nähtiin jo Turun puukotuksessa ja myöhemmin useissa onnettomuuksissa, jossa ihmiset kuvaavat kännykällä uhreja, omaisia, jne. Jotain rajaa siihen puhelimen räpläämiseen.
- Palvelut katoavat kauas. Monin paikoin on herätty siihen, että ei kylällä tai kaupungilla ole enää mitään. Itseäni hämmästytti suuresti se, että vanhat keräysastiat poistuivat vierestä. Pitää olla auto, jotta pääsee viemään keräyspisteeseen lasia, paperia, jne. ja sitten oli aamun aviisissa ihmettely, että ihmiset laittavat jäteastiaan kaikkea. Myönnän, että en kierrätä enää mitään muuta kuin sapuskan, sillä omalla pihalla on kompostori. Kaikki muu sitten lentää koriin, joka kerran kuukaudessa tyhjennetään. Viimeksi sinne läiskäisin räjähtäneen kannettavan.

Tässä oli vuoden viimeinen pläjäys ja ensi vuodelle uudet haasteet. Katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Sakkaus on maassamme ollut kuluvan vuoden aikana niin syvää, että oksat pois ja tuskin sitä oikaistaan. Toivotan kuitenkin kaikille parempaa uutta vuotta. Toivottavasti.

7 kommenttia:

 1. Niin, suvaitsemattomat ja kapeakatseiset ihmiset eivät halua tai osaa yhtyä tasavaltamme presidentin ja hänen runottarensa tulevaan vauvaonneen. Vaalivauvaksikin nimittelevät, mokomat.

  En minäkään osaa: lapsukaisen aloittaessa koulutiensä Sauli-isukki on 77-vuotias. Vanhempi kuin lapsen useimpien luokkatovereiden isoisät.
  Ja kun lapsi jo ennen kouluikää tajuaa vanhempiensa kuolevan joskus, voiko Sauli-isi lohduttaa lastaan sillä, että siihen menee vielä pitkä aika ja hän on itse silloin jo iso ihminen?

  Onhan Saulilla toki mahdollisuus parhaaseen terveydenhuoltoon mitä rahalla saa ja ihmisten elinikäkin on pitenemään päin...eihän se Sauli olisi lapsensa ylioppilasjuhlissakaan kuin vasta 81-vuotias?

  Vaan mitähän se lapsi tässä seuraavien kymmenen vuoden aikana silti mahtaa ajatella isästään ja hänen motiiveistaan alkaa lisääntyä seitsenkymppisenä...

  VastaaPoista
 2. Tere Krypta. Juu, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on vuoteen mahtunut. Ja vielähän noita ehtii ennen loppua. Oikein hyvää tulevaa vuotta sinullekin ja jaksahan kirjoitella toivottelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Loistava tiivistelmä. Niin, tulevasta vuodesta kun ei tiedä, niin toivottavasti parempaan suuntaan.

  VastaaPoista
 4. No ei tuo kulunut vuosi kummoinen ollut, paitsi hallintoeliitille ja heidän sukulaisilleen.
  Sukupuolensa ja päänsä keskenään sekoittaneille vuosi on ollut hyvinkin prideetä. Tosin eräs asiantuntija totesi, että kyseisenlainen sekameteliseksilöinti on aina edeltänyt sivilisaatioiden romahdusta: http://beta.oikeamedia.com/o1-50928

  Puskarasvakausti taitaa olla huonossa huudossa ainakin Suomessa ja ehkä jossain muuallakin maailmalla... http://www.anttiheikkila.com/blogi/sotesta-pakkorokotuksista-ja-maidosta/

  No, jotain löytyy hyvääkin kerrottavaa: terävät blogit ja somettelut ne vaan paranevat, kuten tiedämme. Siitä kiitos myös Kryptalle, ja eikun Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 5. Tervehdys Qroquius Kad, Huru-ukko, Anonyymi ja Veijo Hoikka!

  Qroquius Kad: Kyllä seniori-isiä on ollut kautta maailman sivun. Totta kuitenkin, ettei Saulin tarvitse paikallisessa terkkarissa jonottaa. Mahdollisimman hyvää uutta vuotta.

  Huru-ukko: Parissa päivässä on tapahtumia, toivottavasti hyviä enemmän kuin huonoja. Erittäin hyvää uutta vuotta sinulle ja jaksanhan minä.

  Anonyymi: Kiitos. Tulevaa ei oikein voi ennustaa. Uutta vuotta sinulle myös.

  Veijo Hoikka: Totta, mainitsemallasi porukoilla meni mukavasti. Mielenkiitoiset linkit, kiitos. Oikein Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, matemagiikkapää petti hassusti: lapsensa ylppäreissä Sauli olisi toki 88 v, mikäli olisi vielä elossa.

   Olipa elossa tuolloin kuka oli, toivotan tässä ja nyt hyvää kohta alkavaa uutta vuotta 2018 kaikille tämän lukijoille!

   Poista
 6. Tervehdys Qroquius Kad!

  Matikkarosessori tuppaa minullakin sekoileen ajoittain, mutta hätiä mitä. Uutta Vuotta sinulle.

  VastaaPoista