Aiheittain

lauantai 2. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Toinen luukku

Tonttulan väki oli kokoontunut koulun juhlasaliin, sillä oli juhlien viimeinen yhteisneuvottelu. Puhujapönttöön nousi ensimmäisenä Tonttukoulun rehtori Tonttu Agricola ja toivotti väen tervetulleeksi. Puhujapöntön sivuilla oli pöydät, joiden ääressä istuivat mestaritontut. Heillä oli kaikilla luettelot edessä ja niissä oli viimehetken työt.

Tonttu Agricola aloitti kuulemisen Tonttujen Soihtu ja Valo eli tuttavallisemmin TSV. Hän kysyi Tonttu Revontulelta juhlavalaistuksen tilasta. Tonttu Revontuli vastasi: "Olemme syksyn aikana uusineet johtoja ja lamput on vaihdettu. Kaikki valot ovat paikoillaan ja sytyttämistä vaille ja se tapahtuu juhlapäivän aamuna. Soihdut asetetaan paikoilleen hieman ennen vieraiden tuloa, sillä otamme huomioon säätilan. Myös junan halkovaunut on täytetty sekä kunnantalon saunan puut toimitettu." Tonttu Agricola oli tyytyväinen ja jopa kunnanjohtaja Tonttu Tuikitärkeä nyökkäsi hyväksyvästi.

Tonttulan poliisi eli tutummin TP:n ylikomissaari Tonttu Pykälä antoi vastauksensa: "Yhteistyössä muiden tonttupoliisien ja tullin edustajien kanssa on tehty rajavalvontaa jo pitkään, mutta meillä ei ole samanlaista uhkaa kuin ihmisillä. Täten olemme katsoneet, että normaali partiointi on riittävää ja apua saamme myös muista tonttupoliiseista." Tonttu Agricola oli hyvillään, että tilanne on rauhaisa ja kysyi sitten Tonttukoulun emännältä ruokatilanteesta.

Tonttu Manteli vastasi: "Eilen oli hieman ongelmia suuruunin kanssa, mutta se saatiin hoitoon ja suuruuni lämmitettyä. Täten päästään ylihuomenna paistamaan tuoretta leipää tarjottavaksi. Meillä on suurin osa ruuista tehty ja niistä puuttuvat ainoastaan tuoretuotteet. Juhla-astiasto on jo kannettu varastosta lämpiämään ja juhlapäivän aattona teemme kattauksen." Hienoa julisti Tonttu Tuikitärkeä, joka oli kovin hätäillyt juhlien onnistumisesta, mutta jo kolme vastaajaa oli kertonut homman olevan hansikkaassa ja tukevasti. Seuraavaksi Tonttu Agricola tenttasi TOP:n tilannetta.

Asiaa ryhtyi valaisemaan itse palopäällikko Tonttu Vesitonttu. "Ensiapujoukot on järjestetty ja kullakin joukolla on riittävät varusteet ja saamme Ahkiolasta vielä pari ambulanssia ja paloautoa lisää. Ahkiolan palolaitos antaa meidän käyttöön juhlien ajaksi 7 ensihoitajaa ja 10 palomiestä." Tonttu Agricola kysyi vielä: "Yöpyvätkö he täällä." Vastaus oli: "Eivät yövy, sillä matkaa Ahkiolaan on vain 25 kilometriä, joten he yöpyvät kotonaan ja saapuvat vuorolista mukaisesti tänne." Tonttu Tuikitärkeä huokasi, sillä majoitustilat olivat rajalliset ja vieraita tulisi paljon.

Seuraavaksi sai vastausvuoron junan henkilökunta. Ensimmäinen vastaaja oli Tonttu Tohvelo, joka kertoi: "Juna on huollettu viimeisen linjan jälkeen huolellisesti ja sitä on päivittäin lämmitetty, joten vesi ei ole jäätynyt vaikka pakkasta on ollut öisin paljon. Puulaarit ovat täynnä ja kaikki on täten kunnossa." Junan toinen miehistö eli Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori nyökyttelivät tomerasti.

Nyt avasi sanaisen arkkunsa Millasentti Mitta, joka ei todellakaan aikaillut. "Ravintolavaunu on varustettu matkaa varten ja puhdistettu astiasto paikoillaan. Ruuista on sinne viety lähes kaikki ja vain tuoretavarat lastataan juuri enne lähtöä." Hän istahti kädet puuskassa, joka oli hänelle luontainen. Anniina ja Aukusta Manteli nostivat peukalot pystyyn ja tästä eleestä kaikki tiesivät, että homma on todellakin hoidossa.

Seuraava vastausvuoro oli Tonttu Suopayrtillä, joka kertoi, että majoitustilojen siivous on suoritettu, kuten junan tilat. Petivaatteet oli tuuletettu ja lakanat pesty. Kaikki oli paikoillaan ja koulun juhlasali ja viereinen voimistelusali puhdistetaan perusteellisesti juhlapäivän aattona.

Viimeistä edellinen puheenvuoro oli Tonttulan koulun talonmiehellä Tonttu Sirkkelillä, joka kertoi, että pöydät ja penkit on puhdistettu ja ne kannetaan paikoilleen loppusiivouksen jälkeen. Kuusi tuodaan juhlasaliin heti kun siivous alkaa eli nurkka on puhdistettu aiemmin. Esiintymislavan verhot ovat paikoillaan ja lipun nostoa on harjoiteltu ahkerasti.

Viimeisen vastauksen antoi Tonttu Tekstiili, joka kertoi tarkastaneensa, kaikkien apulaistensa avulla, syksyn aikana kaikkien tonttupuvut, että ne olivat määräysten mukaisia ja puutteet on korjattu. Tonttu Agricola oli tyytyväinen ja lausui kiitoksen väelleen. Myös Tonttu Tuikitärkeä lausui hyvin harvinaisen kiitoksen vastuullisille ja heidän avustajilleen.

Yksi puuttui eli missä on Tonttu Kotitonttu? Se selviää, kun aukeaa kolmas luukku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti