Aiheittain

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Kahdeskymmenes luukku

Tonttu Tohvelo istui aamiaisella jo perin aikaisin, sillä tänään on paketointitalkoiden toinen päivä ja paljon on vielä pakattavaa. Sanomalehdessä ei mitään erityistä ollut, joten se oli pikaisesti luettu ja sanaristikko hyvin yksinkertainen, joten se oli pian täytetty. Vaatteet päälle ja koululle, tuumasi Tonttu Tohvelo.

Kello oli vasta puoli seitsemän ja koululle oli tullut jo runsaasti väkeä. Tonttu Agricola muistutti jälleen väkeä, että ruokia tai juomia ei tuoda saliin, vaan syödään koulun ruokasalissa, jonka jälkeen huolellinen käsien pesu. Eihän sitä kukaan ilahdu, jos paketissa tai kortissa on rasvaläikkä.

Kahdeksaan mennessä oli kaikki pöydät miehitetty ja lahjavarastosta tuotiin yhtenään tavaraa. Juuso Jäkälä ja Kalle Kaarna ahkeroivat, sillä he huomasivat, että paketointi oli yllättävän helppoa ja teippiä tarvittiin hyvin harvoin. Kalle oli nopeasti oppinut rusettien teon, joten työnjako oli aika selvä. Kalle paperoi ja sitoi. Juuso kirjoitti kortin ja osoitetarran, sillä hänellä oli selkeä käsiala ja matematiikan opettaja Tonttu Kuusikulma antoi tunnustuksen, sillä tokaluokkalaisten kaunokirjoitus oli vasta syyskauden mittainen.

Ahkiolan Kuljetus vei täyttyneet kuljetuslaatikot suoraan Korvatunturille ja toi tilalle tyhjät, jotka nekin nopeasti täyttyi. Iltapäivä oli jo pitkällä ja takaraja-aika lähestyä, kun paikalle riensi koulun kanslisti Tonttu Konttori, joka kuiskasi jotain Tonttu Agricolalle, joka lähti kohti kansliaansa. Tonttu Ikirouta katsoi huolestuneena perään ja pelkäsi pahinta.

Tonttu Agricola palasi nopeasti ja asui puhujapönttöön. "Korvatunturilta soitettiin ja oli käynyt pieni virhe eli yhden säkin pohjalle oli jäänyt kirje. Viisi vuotias Juulia toivoo nukkekotia ja Korvatunturilla ei ole enää ainuttakaan. Onko meillä vielä jäljellä?": kysyi Tonttu Agricola. Tonttu Kutterin puru sanoi, että verstaalla on yksi, mutta siitä puuttuvat ovet. Tonttu Jäkälä ilmoitti: "Ovet saadaan tehtyä, mutta maalata ei enää ehdi. Onko esitetty värejä toiveessa?"

Tonttu Agricola kertoi, että toiveena on ruskea, kuten mummolan ovi. Tonttu Kutterinpuru sanoi: "Se onnistuu helposti lankkaamalla ja kevyt lakka. Tarvitaan myös väljä paketti, jossa ne voivat kuivua rauhassa, sillä onhan aattoiltaan vielä neljä vuorokautta." Tonttu Jäkälä, Tonttu Kutterinpuru, Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu riensivät puutyöverstaalle. Tonttu A.P. Kirjasin juoksi heidän peräänsä, että laatikolle saadaan oikea mitta.

Ehtiikö paketti mukaan? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenesensimmäinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti