Aiheittain

maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Kahdeksastoista luukku

Tonttu Tohvelo keitti mannapuuroa ja kattoi pöydän Istui tuttuun tuoliinsa ja ammensi karpalosoppaa puuron päälle. Tonttu Tohvelo tiedettiin herkkusuuksi ja karpalosoppa oli yksi suosikki ja siksi sitä piti olla puuron päällä reilusti.

Tonttulan Sanomissa oli jälleen tietoa lahjatilanteesta ja sen kerrottiin olevan hyvällä mallilla. Tämän tonttu Tohvelo tiesi hyvin ja huomenna alkaa pakettitalkoot. Tänään olisi viimeinen päivä saada pinnasängyt valmiiksi ja eihän siitä paljoa enää puuttunut. Tonttu Kotitonttu oli saanut päätyjen koristelut valmiiksi ja ne oli liitetty paikoilleen. Tonttu Tohvelolla oli enää kaksi pinnaa sorvaamatta eli tänään saataisiin ne koottua ja koristeeta maalattua ja sängyt lakattua.

Työpajoilla päättyi työt jo hyvissä ajoin, sillä tänään on tonttukoulun joulujuhla. Sängyt saivat koristeihinsa väriä. Lehdet maalattiin vihreäksi, köynnöksen runko ruskeaksi ja kukat sinisiksi toiseen sänkyyn ja punaisiksi toiseen.  Muut osat lakattiin ja värillisten maalien pintaa hieman lämmitettiin, että päälle voidaan ruiskuttaa ohut lakkakerros.

Kun Tonttu Tohvelo  tuli pajalta kotiin, niin oven avattuaan noukki lattialta postin. Joulukortteja oli useita, mutta niiden lomassa oli pieni, litteä paketti. Tonttu Tohvelo riensi keittiön pöytään ja ryhtyi avamaan pakettia. Ruskean paperin alla oli kirje ja valkoinen rasia. Tonttu Tohvelo avasi kirjeen "Tämä on Mikaelilta.": hän huudahti.

Mikael kirjoitti: "Suuri kiitos sinulle reseptistä. Tein niitä heti koulun jälkeen ja taikina oli helppo tehdä. Piparit ovat todella hyviä, joten tein vielä toisen taikinan. Hyvää joulun aikaa sinulle Tonttu Tohvelo ja nähdään, kun taas juna tulee meille. Terveisin Mikael. P.s. Olen nyt isoveli, sillä eilen syntyi tyttötonttu, äiti ja vauva voivat hyvin." Tonttu Tohvelo oli iloinen, että saattoi auttaa ja avasi rasian. Siellä oli piparkakku, joka oli veturin muotoon tehty savuineen. Se oli koristeltu tomusokeritahnalla, joten pyörien puolat ja kaikki junan osat oli huolellisesti tehty. "Taitaa Mikaelista tulla junamies, kunhan koulu on käyty": tuumi Tonttu Tohvelo.

Koululla alkoi juhla kolmelta iltapäivällä. Ohjelmaa oli monen laista,. Ensiluokkalaiset tanssivat lumihiutaleina, kuudes luokka esitti näytelmän Kullanhuuhdonta ja se sai aikaan monta naurunpyrskähdystä, sillä vaskoolissa oli kaikkea muuta kuin kultaa. Neljänen luokan kuoro esitti sikermän joululauluja, johtajana musiikinopettaja Tonttu Sointuva. Tonttu Agricola piti puheen ja kiitti oppilaita. Päätösluokalta puheen piti Ossi Ohmi ja sanoi: "Ensinnäkin haluan kiittää opettajia ja koulun henkilökuntaa saamastamme opista, ohjauksesta ja ruuasta sekä lukemattomista muista asioista. Olen iloinen koulun hengestä, sillä ohjausta on saatavilla, kun epätietoisuus iskee ja tämä koskee myös oppilaita, joilla on vanhempiensa ammattien puolesta erityisiä taitoja. Hyvää joulunaikaa kaikille."

Oppilaat siirtyivät luokkiinsa ja saivat todistuskääröt. Pulpeteille oli tuotu kuumaa mehua ja pipareita sekä omenoita. Oppilaat avasivat käärönsä ja Olli Ohmi katseli sitä pitkään, sillä arvosanat olivat kiitettäviä, lukuun ottamatta laulua, sillä nuottikorvaa hänellä ei ollut. Koulu tyhjeni hetkeksi, sillä vaihdettiin juhlavaatteet työvaatteisiin. Juhlasalista poistui penkit ja tilalle tuotiin suuret pöydät paketointitalkoita varten. Tonttu A.P. Kirjasin kantoi rullatolkulla lahjapaperia pöydille.

Kuinka sujuvat paketointitalkoot? Se selviää kun aukeaa yhdeksästoista luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti