Aiheittain

maanantai 25. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Viimeinen luukku

Tonttulan joulujuhla alkoi Tonttu Agricolan hyvän joulun toivotuksella. Tämän jälkeen oli tanssiesitys, jossa mentiin Nissepolkan tahtiin. Oli runoja, pieniä näytelmiä ja laulua yhdessä ja erikseen. Juhlan kohokohta oli joulupuuro ja rusinakeitto. Onnea tuovan mantelin sai Sanni Sammalrikko. Puuron jälkeen kukin meni kotiinsa juhlimaan.

Tonttu Tohvelo ja Tonttu Mortteli lämmittivät saunan ja saunoivat perusteellisesti pitkän kaavan mukaan. Ilta kului syöden ja jutustellen. Mukillinen kuumaa glögiä kruunasi aterian.

Rauno oli mennyt aatoksi poikansa perheeseen, sillä pikku Juulian iloa oli kiva katsella ja Juulian riemulla ei ollut rajoja, kun pukin tuoma suuri paketti aukeni. Juulia oli niin kovasti toivonut nukkekotia ja siinä se nyt oli. Kattolamputkin syttyivät ja nuket istuivat keittion pöydässä. Juulia ei hennonut päästää irti tästä komeudesta, mutta suostui vaarinsa ehdotuksesta tulemaan ruokapöytään.

Mika, Mari, Ava ja Ada olivat menneet jouluksi Mikan isovanhempien luokse, kauas kaupungin hälystä. Mari oli onnellinen, sillä Mika oli saanut apua ja pystyi nyt puhumaan Marin kanssa tunteistaan, niistä synkistäkin. Nuori pari eli nyt onnellista ja seesteistä joulua, aivan toisenlaista kuin edellisenä. Ava ja Ada hieman pelkäsivät joulupukkia, mutta ottivat lahjat vastaan. Ava oli toivonut nukkea ja sille vaatteita, joten lahja sai tytön iloisesti nauramaan. Nukke myös pääsi joulupöytään, joskaan ei kinkusta välittänyt.

Tonttu Tohvelo oli sytyttänyt monta lyhtyä pihalleen ja illalla hän sammutti ne ja sanoi: "Uusi aatto ensivuonna."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti