Aiheittain

lauantai 9. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Yhdeksäs luukku

Junan lähdettyä matkaan oli asemalaiturilla vielä paljon väkeä. Tonttu Tuikitärkeä huomasi poron ja reen vinhan vauhdin ja huudahti: "Tonttu Agricola katsokaa, taitaa olla jotain vialla ja pahan kerran." Rehtori katsoi ja samalla poro pysähtyi hänen eteensä. Reessä istui TES:n Matias Maalakka totisena ja pomppasi ylös, kun reki poroineen oli pysähtynyt.

Matias sanoi: "Hyvä, että tavoitin teidät Tonttu Agricola, sillä saimme Korvatunturille iltapostissa kirjeen ja se kovin huolestutti Joulupukkia ja lähetti minut tuomaan sen teille." Tonttu Agricola sanoi: "Tulehan kanssani kansliaani, niin puhutaan asiasta. Kuusikulman Kalle, voisitko huolehtia Matiaksen porosta ja reestä." Kalle huikkasi: "Sen teen." ja otti poron valjaat ja lähti kohti porotallia poro ja reki mukanaan. Joonas Porosukssen avulla he riisuivat valjaat ja veivät poron talliin. He harjasivat sen ja ruokkivat kunnon jäkäläannoksella, sillä poro oli taittanut pitkän matkan ja saisi nyt levätä.

Tonttu Agricola ja Matias Maalakka siirtyivät kansliaan ja Tonttu Agricola kysyi: "Millainen on huolen aihe ja onko Joulupukilla jotain ajatuksissaan." Matias antoi kirjeen rehtorille ja sanoi: "Joulupukki on hyvin huolestunut, mutta varsinaiset aatokset hän piti omana tietonaan."

"Oletko itse lukenut tämän." rehtori kysyi Matiakselta. "En ole": lausui Matias. Tonttu Agricola ojensi kirjeen ja Matiaksen leuka loksahti auki. Tonttu Agricola sanoi: "Nyt on parasta, että minä lähden Korvatunturille ja keskustelen Joulupukin kanssa. Voit yöpyä Joonas Porosuksen luona, sillä tehän taidatte olla vanhat kaverukset ja porosi tarvitsee lepoa." Matias oli tyytyväinen esitykseen ja mieluusti sitä kavereilla vierailee. Tonttu Agricola sanoi vielä: "Ja sitten ei halaistua sanaa tästä." ja heilutti kirjettä.

Matias lähti Joonaksen tykö ja luonnollisesti kysyttiin kirjeestä. Matias sanoi: "Olen vain viestin tuonut." ja kaikki tiesi, etteivät TES:n tontut turhia lavertele. Hetken päästä tuli koululle Ahkiolan kuljetuksen auto, joka otti kyytiin Tonttu Agricolan niin nopeasti, ettei kukaan ehtinyt kysyä.

Mitä paljastuu kirjeestä ja miten sujuu Tonttu Agricolan ja Joulupukin neuvottelu? Se selviää, kun aukenee kymmenes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti