Aiheittain

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Kymmenes luukku

Tonttu Agricola oli saapunut Korvatunturille ja istui nyt Joulupukkia vastapäätä. Heillä oli pöydällä Muorin tarjomaa kahvia ja voileipiä sekä kirje. Sen oli kirjoittanut työtoveri ja siitä harvinainen kirje, että kirjoittaja oli aikuinen.

Kirje oli seuraavanlainen: "Olen töissä Kuutio&Neliö oy:ssä ja en ole kehdannut puhua kenellekkään pienestä epäilyksen siemenestä, joka on mieleni perukoilla syntynyt. Tämä kuitenkin huolestuttaa minua kovin ja sen huomasi jopa 5-vuotias pojantytär Julia viime viikonloppuna, kun juhlimme ensimmäistä adventtia.

Pikku-Julia kysyi syytä ja sanoin, että kiirettä pitää töissä. Hän esitti, että kirjoitan Teille, jotta voisiko muutama tonttu tulla avuksi, kun joulu on tulossa ja ukki ei huolissaan saa olla. Lupasin kirjoittaa ja Julia halusi samalla postittaa oman kirjeensä. En halunnut pettää pikkuisen mieltä.

Täten kirjoitan Teille epäilyksestä, joka koskee erästä työntekijää, sillä olen huomannut hänen olemuksensa muuttuneen ja pelkään, ettei hänellä ole kaikki asiat kunnossa. Hänellä on kaksi pientä lastakin ja pyydän edes yhtä neuvoa, miten edetä tässä epäilyttävässä asiassa. Pahoin myös pelkään, ettei joulun ilo saavuta heitä" Kirjeen oli allekirjoittanut Rauno Malka.

Tonttu Agricola kysyi: "Onko TES saanut tietoa kokoon." Joulupukki vastasi: "Heti kirjeen saavuttua lähetin Tonttu Miinuksen ja Tonttu Hissukan selvittämään asiaa, sillä on hyvin harvinaista, että aikuinen kirjoittaa. Tosin aikuinen kirjoittaa pienen lapsen puolesta ja lapsi sitten piirtää puumerkkinsä, mutta tämä on aivan toinen asia."

Tonttu Agrikola nyökkäsi, sillä hän tiesi molemmat TES:n tontut ja he olivat todellisia ammattilaisia, kun kyseessä oli hyvin hienovarainen selvitystyö. Joulupukki jatkoi: "Tonttu Hissukka sai Raunon eleistä selville, että työntekijän nimi on Mari. Yhdessä he selvittivät, että hänellä on kaksi lasta, 5-vuotias Ada ja 2½-vuotias Ava. Perheen ongelma on isä Mika, sillä hän käyttää huumeita ja on harhoissaan pahoinpidellyt vaimoaan."

Tonttu Agricola huokasi syvään ja lausui: "Suomen päättäjät ovat usein sanoneet, että viinan juonti ja tupakointi ovat vähentyneet, mutta eivät ole sitä tunnustaneet, että huumausaineiden käyttö on lisääntynyt." Muori koputti oveen ja tuuppasi sen auki. Muori toi apulaisineen tarjottimet, joilla oli maukasta madekeittoa, tuoretta leipää, voita ja maitoa sekä jälkiruuaksi mustikkapiirakkaa, jonka päällä oli jäätelöä.

Joulupukki ja Tonttu Agricola söivät hiljaisena keittoaan. Jälkiruuan kohdalla sanoi Joulupukki: "Sinulla ja Tonttu Pykälällä on tuntemusta ihmisistä ja heidän asioiden hoidosta sekä Tonttu Ikirouta tuntee myös aiheesta paljon. Voitteko lyödä viisaat päänne yhteen ja pohtia, miten perhettä voidaan auttaa? Pahin pelkoni on, että isä satuttaa myös lapsia, sillä Tonttu Miinus tiedotti eilen, että meno alkaa olla melkoisen tolkutonta ja Mika ei ole selvillä vesillä alkuunkaan. Tehän hoiditte sen voudin viimejouluna mallikkaasti"

Tonttu Agricola sai nielaistua viimeisen palasen piirakasta ja sanoi: "En tiedä, kuinka voimme auttaa, mutta otan tehtävän, vaikka helppo se ei ole. Saanko kopterikyydin Tonttulaan, jotta pääsisin pikemmin tehtävää hoitamaan?" Joulupukki soitti välittömästi lentoasemalle ja pyysi kopterin lehtovalmiiksi tunnun kuluttua. Tonttu Agricolalle hän sanoi: "Viestitän Tonttu Hissukalle ja Tonttu Miinukselle, että raportoivat suoraan sinulle tilanteesta. Jouluun ei ole paljoa aikaa ja lasten lahjat on saatava valmiiksi. Tämä on sinulle vaativa tehtävä ja olenkin hyvin kiitollinen, että otat sen vastaan. Nostit ison kiven harteiltani, hyvä ystävä."

He joivat vielä kahvit yhdessä Muorin kanssa, joka oli tietoinen kirjeestä, mutta tapahtumista ei Joulupukki arvannut kertoa, mutta nyt kertoi, että Tonttu Agricola on asian ottanut haltuunsa. Muori hymyili ja sanoi: "Hienoa, että hoidatte, sillä kirje herätti paljon huolta täällä." Joulupukki saattoi Tonttu Agricolan kopterille ja pian oli kopteri ilmassa.

Mitä aikoo tehdä Tonttu Agricola? Se selviää huomenna.


2 kommenttia:

  1. Mukavan kotoisaan joulukalenteriin putosi nyt sen verran raskas luukku, ettei tämän jälkeen voi kerta kaikkiaan jättää näkemättä tarinan onnellista loppua?

    VastaaPoista
  2. Tervehdys Qroquius Kad!

    Luukku oli raskas, mutta valitettavan todellista. Kalenteri kyllä kertoo, mutta vain luukku kerrallaan.

    VastaaPoista