Aiheittain

tiistai 5. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017 Viides luukku

Laiva saapui satamaan ja laivatontut vetivät junan ulos, sillä eihän hiillosta voinut laivan saisällä sytyttää. Meni pieni tovi, kun veturi oli taasen valmis toimiin ja siirryttiin Arlandan lentokentän kupeeseen. Tulijoita oli paljon, sillä aamun koneissa oli tulijoita sieltä sun täältä.

Tomte Kyrktorn Upsalan katetraalista oli vieraiden joukossa. Elf Hamlet edusti Englannin parlamenttia. Sukulaiskielemme edustaja Elf Sikátor tuli Unkarista asti ja kantoi suurta pakettia. Ala- ja YläSaksin kansleri Elf Minister saapui pakettinsa kera. Espanjasta oli saapunut Enano Castaña sekä Kanadasta saapui Elf Montage.

Tämän pysähdyksen jäleen matka jatkui ja seuraavat vieraa tulisivat Kilpisjärveltä. Gävlessä pysähdytään täyttämään halkokuorma ja vesi sekä sieltä nousisi kyytiin itse Tomte Julbock.

Tällä väin oli Tonttulassa täysi tohina, sillä vieraita alkoi saapua hiljakseen ja viimeiset valmistelut olivat vielä menoillaan. Koristelut oli saatu päätökseen ja lipun nosto harjoiteltu vielä kerran. Koulun ruokalassa tehtiin valmisteluja juhlapäiville ja samalla ruokittiin yhä kasvavaa vierailija määrää. Tonttu Agricola oli määrännyt keittiöön runsaan vahvistuksen, joten homma hoitui.

Majoitusmestarina toimi Tonttu Ikirouta, joka oli tointa harjoittanut jo kauan ja hän tiesi, miten se tehdään ja oli itse valinnut apulaisensa. Kunnantalon sauna oli vieraiden käytettävissä ja se oli hyvin suosittu, sillä se oli kuulu lempeistä löylyistä.

Onko kaikki kunnossa ja saapuuko juna ajoissa? Se selviää, kun aukenee kuudes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti